Израелският външен министър Ели Коен пристигна тази сутрин в Киев, предаде Франс

...
Израелският външен министър Ели Коен пристигна тази сутрин в Киев, предаде Франс
Коментари Харесай

Израелският външен министър е на посещение в Киев

Израелският външен министър Ели Коен пристигна тази заран в Киев, съобщи Франс прес, като се базира на министерството на външните работи на Израел.

Това е първото по рода си посещаване в Украйна от началото на войната преди близо една година, отбелязва Агенция Франс Прес.

Макар Израел да осъжда съветската инвазия в Украйна, той ограничи поддръжката си за Киев до хуманитарна помощ и защитна екипировка, посочва Ройтерс.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху, който се върна на власт през декември, приканва за смяна в позицията на Израел за войната. Засега обаче той не е обещавал директни доставки на оръжие за Киев.

Израел желае да резервира координационната гореща линия с Русия, открита през 2015 година по отношение на израелските въздушни удари против хипотетични ирански цели в Сирия, където има руски боен контингент. Израелските управляващи са внимателни и защото в еврейската страна има над един милион емигранти от някогашни руски републики.

Предвижда се Коен да присъства също на церемонията по обновяване на активността на израелското посолство в Киев, уточни израелското външно министерство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР